Kuopiolainen Yrittäjänainen Talvikki Karttunen sai tunnustusta.

29.1.2016


Liivi Rusinin yrittäjälle Talvikki Karttuselle vuoden Yksinyrittäjä –tunnustus

Kuopiolainen Yrittäjänainen Talvikki Karttunen Liivi Rusiinista palkittiin Kuopion Yrittäjien toimesta Vuoden Yksinyrittäjä 2016 -palkinnolla

Kuopion Yrittäjät julkisti jo viidettä kertaa kaupungin yrittäjälounaalla vuoden Yksinyrittäjä  –tunnustuksen saajan. 
– Tällä kertaa tunnustus luovutetaan keskustassa sijaitsevalle pitkän historian omaavalle erikoisliikkeelle, joka tunnetaan laadukkaista tuotteista ja erinomaisesta palvelustaan, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju Liivi Rusinin palkitsemisen perusteista.

Yrittäjä Talvikki Karttusen omistukseen vuonna 1973 perustettu Liivi Rusini siirtyi vuonna 2006 tehdyllä liiketoimintakaupalla. Talvikki Karttunen kertoo päässeensä liivikauppiaaksi vähän sattuman kautta: puoliso Jyrki Karttunen oli selaillut netissä yrityksen myynti-ilmoituksia ja huomauttanut alusvaateliikkeen olevan myytävänä. Sen minä haluan, oli terveydenhoitoalalla tuolloin työskennellyt Talvikki kajauttanut ja niin hänestä tuli omien sanojensa mukaan tissiliivikauppias.

- Onnistuin aloittamaan yrittäjänä juuri hyvien vuosien päättyessä, eli kulunut kymmenen vuotta on kauppaa tehty ”haastavina aikoina”, mutta silti selvitty. Hyvistä ajoita en tiedä mitään, minulle nämä ovat normaaliaikoja, kuittaa Talvikki ja kiittää selviämisestä uskollisia ja hyviä asiakkaita.  Yrityksen liiketilojen muutto ja toriremontti ovat mielessä viime vuosien suurimpina haasteina. Nykyiseen sijaintiin Tulliportinkadulla yrittäjä on tyytyväinen, ollaanhan kuitenkin torin kulmalla, ja liikkeen edessä on muutama parkkipaikkakin.

Iso valikoima eduksi kilpailutilanteessa 

Tarvittavan perehdytyksen liivikaupan saloihin antoi pitkän uran alusvaatekaupassa tehnyt, nyt jo eläköitynyt työntekijä. – Minullahan ei ole mitään liike-elämän koulutusta, ammattitaitoa ja tuotetietoutta saan alan ammattimessuilla, ja muuta koulutusta olen pääasiassa saanut yrittäjäjärjestön tilaisuuksissa, kertoo Talvikki Karttunen.

Naiset tietävät, että alan kilpailutilanne on kova: liivejä on saatavilla useimmissa naistenvaateliikkeissä torin ympärillä. Yksi Liivi Rusinin valttikorteista on palvelun lisäksi hyvä naisten alusasu-, uima-asu- ja yöasuvalikoima: liikkeestä saa myös proteesiliivit, urheilu- ja äitiysliivit, ja kuppikokoja riittää myös muodokkaille naisille, aina K-kuppiin saakka. 

Yksinyrittäjänä pääsääntöisesti

Pääsääntöisesti Talvikki Karttunen pyörittää kauppaansa yksin. Kauppiaan on kuitenkin ehdittävä pari kertaa vuodessa ostomatkoille ja joskus myös lomalle, joten onneksi saatavilla on tarvittaessa myös apujoukkoja. – Kyllähän yksinyrittäjän perheeltä ja puolisolta vaaditaan paljon joustoa: yrittäjänä olen aina kiinni liikkeen aukioloajoissa, enkä voi häätää asiakasta pois liikkeestä mitenkään, vaikka tietäisin perheen odottavan kotona kärsimättömästi äidin tuloa. Mutta työtä jaksaa tehdä, kun siitä nauttii, ja siinä se jaksamisen salaisuus lieneekin monella yksinyrittäjällä, kertoo Talvikki Karttunen.     

Perinteisesti kaupungin lounaalla luovutettava tunnustus toimitettiin tällä kertaa yrittäjälle jo ennen h-hetkeä, sillä yrittäjälounaan ajankohtaan kauppias on kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä ostopäivillä Helsingissä.