Soile Niskasesta Vuoden 2016 Yrittäjänainen

22.11.2016

Kuva: Savon XPress Olavi Rytkönen
Kuva: Savon XPress Olavi Rytkönen

Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry on valinnut vuoden 2016 yrittäjänaiseksi Soile Niskasen. Hänen yrityksensä on TietoTeknian Toimistopalvelu, jota hän on pyörittänyt vuodesta 2005 lähtien.

Yrittäjäksi Niskanen kertoo ryhtyneensä hetken mielijohteesta. ATK-kouluttajana toiminut Niskanen oli viikonloppuna selaillut nettiä ja huomannut myytävän yrityksen, joka tarjosi toimisto- ja aulapalveluja Kuopion Tietotekniassa. Yrityskaupat syntyivät muutamassa päivässä.

Tänä päivänä, yli 10 vuotta myöhemmin Soile Niskanen palvelee asiakkaitaan kaikissa yrityksen toimistoasioissa, eivätkä kaikki asiakkaat ole enää Tietotekniassa, sillä nykypäivän etäyhteydet mahdollistavat asiakkaiden palvelemisen kauempaakin. Pitkäaikaiset, hyvät ja vakiintuneet asiakassuhteet pitävät työtahdin tasaisena. Suhdanteiden vaihtelut eivät juuri heiluttele yritystä ja työn määrää, sillä Niskasen tarjoamat palvelut ovat viimeisiä, joista yritys voi luopua. TietoTeknian Toimistopalvelu hoitaa sopimuksen mukaan kaikki asiakkaan tarvitsemat toimistotyöt aina taloushallinnosta henkilöstöhallintoon sekä pankki- ja virastoasioiden hoitamisesta jopa markkinointiin ja puhelinpalveluun.

Soile Niskanen liittyi Yrittäjänaisten jäseneksi heti yrittäjyytensä alkutaipaleella syksyllä 2005. Hän muistelee, että oli tutustunut Tietoteknialla Tuija Vartiaiseen, joka houkutteli uuden ystävänsä mukaan Yrittäjänaisten jäseneksi ja melko nopeasti Soile Niskanen huomasi istuvansa myös Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry:n hallituksessa. Hallitustyöskentelyä hänelle kertyi kaiken kaikkiaan 7 vuotta, josta suurimman osan hän toimi yhdistyksen sihteerinä. Perinteisten sihteerin tehtävien lisäksi hän on kantanut vastuuta myös mm. jäsenrekisteristä ja nettisivuista.

Yrittäjänaisten jäseneksi liittyminen oli aikanaan päivänselvä asia ja edelleen jäsenyys on Soile Niskaselle tärkeä voimavara. Yksinyrittäjänä, kun ei ole omaa työyhteisöä, tuntee kuuluvansa Yrittäjänaisten joukkoon ja saa muista jäsenistä tärkeää vertaistukea. Soile Niskanen on edelleen yksi aktiivisimmista Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry:n jäsenistä.

Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry valitsi vuoden yrittäjänaisen nyt kolmannen kerran. Vuoden 2014 yrittäjänainen oli mm. Savon XPress -lehteä julkaisevan T. Sellmark Oy:n yrittäjä Tuija Vartiainen ja vuoden 2015 yrittäjänainen oli LKV Kiinteistöinssi Oy:n yrittäjä Katja Määttälä.