Vuoden 2017 Yrittäjänainen on Anne Hölttä, Ergorest Oy

5.12.2017


Ergorest Oy on perustettu vuonna 1978 ja perustajana on ollut Annen isä Seppo Hölttä. Yritys on lähtenyt vanhasta navetasta ja Seppo aloitti yritysuran ”kyläseppänä”. Ensi vuonna yritys viettää 40 vuotis- syntymäpäiviä. 

 

 Melko pian perustamisen jälkeen tuotantoon tulivat hierontapöydät, joilla olikin erittäin hyvät markkinat Suomessa. Vuonna 1988 yritys toi markkinoille ergonomisen kyynärvarsituen. Tuote oli tuolloin innovatiivinen ja ainutlaatuinen. Viennin yritys aloitti n. 1990 Ruotsiin ja Norjaan. Sen jälkeen kansainvälistyminen oli nopeaa ja uusia maita valloitettiin nopeaa tahtia kansainvälisten messujen kautta. Tänä päivänä yritys on vieläkin vahvasti vientiyritys, sillä tuotannosta n. 98% menee vientiin.

 

2015 Ergorest on lähtenyt ennakkoluulottomasti ja rohkeasti uudistamaan yritysbrändiä. Uudessa brändissä ei ole mitään vanhaa. Tänä vuonna markkinointiponnistelut, kuten uusi brändi video, tuotekuvat ja muut markkinointi panostukset , ovat alkaneet tuottamaan tulosta. Myynti EU:ssa on noussut mukavasti, jopa 20%. Euroopassa erityisesti Ranskassa on suuri kysynnän nousu. Myös uusia vientimaita on avattu esim. Etelä-Afrikka. Brändiuudistuksen jalkauttaminen ja kova työ esim. messut ovat olleet tässä avainasemassa. Ensi vuoden suunnitelmiin kuuluu mm. messut Tokiossa, Japanissa.

 

Yritys on puskenut 30 vuotta tuotteita toimistoihin, mutta nyt on lähdetty hakemaan kasvua uusilta segmenteiltä medical-puolelta. Tämä työllistää Annea nyt tosi paljon ja se tietää enemmän matkapäiviä vuodelle 2018.

 

Anne on ollut yrittäjänä vuodesta 2000 lähtien. 

 

Kuopion Yrittäjänaisiin Anne on kuulunut vuodesta 2006. Hän on toiminut aktiivisesti hallituksessa vuosia. Hän on toiminut mm. sihteerinä, rekisterivastaavana ja varapuheenjohtajaa.